Jellemzők:
Bárány oldalas dagadóval és szegyfejjel
A szegycsont középen átvágva
A szegycsont kb. fele-fele arányban a bordavégeken
Gazdag, bárányos ízvilág
Puha, omlós és szaftos hús
Ideális sütéshez, grillezéshez és pörköltekhez
Magas tápanyagtartalom
Magas kollagén tartalom
Kiszerelés: 0,6 kg/cs - 2,5 kg/cs
Felhasználási javaslatok:
Sütőben sütve (pl. ropogós bárány oldalas)
Grillezve
Pörköltek (pl. báránypörkölt)
Párolva
Tárolási javaslatok:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.
Felengedés után azonnal felhasználandó.
Tápérték:
A bárány húsának általánosságban elmondható, hogy fehérjében gazdag.
A bárányhús tartalmaz B-vitaminokat, vasat, ásványi sókat.