Jellemzők:
Csont nélküli, sovány húsrész
Gazdag, vad ízvilág
Puha, omlós és szaftos hús
Sokoldalúan felhasználható
Magas tápanyagtartalom
Magas kollagén tartalom
Felhasználási javaslatok:
Sütőben sütve (pl. szarvascomb sült)
Serpenyőben sütve (pl. szarvascomb steak)
Grillezve
Pörköltek (pl. szarvaspörkölt)
Raguk (pl. szarvasragu)
Salátákhoz
Tésztás ételekhez
Rizses ételekhez
Szendvicsekhez
Vadashoz
Tárolási javaslatok:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.
Felengedés után azonnal felhasználandó.
Tápérték:
A szarvas húsának általánosságban elmondható, hogy zsírszegény, és fehérjében gazdag.
A vadhúsok általában tartalmaznak B-vitaminokat, E-vitamint, vasat, ásványi sókat, béta-karotint, ká