Jellemzők:
Szarvas nyakából, lapockájából és oldalasából származó apróhús
Gazdag, vad ízvilág
Puha, omlós és szaftos hús
Sokoldalúan felhasználható
Kiszerelés: 1.2 kg/cs - 2.5 kg/cs
Felhasználási javaslatok:
Pörköltek (pl. szarvaspörkölt)
Raguk (pl. szarvasragu)
Levesek (pl. szarvasleves)
Töltött ételek (pl. töltött káposzta)
Vadashoz
Tárolási javaslatok:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.
Felengedés után azonnal felhasználandó.
Tápérték:
A szarvas húsának általánosságban elmondható, hogy zsírszegény, és fehérjében gazdag.
A vadhúsok általában tartalmaznak B-vitaminokat, E-vitamint, vasat, ásványi sókat, béta-karotint, kálciumot, magnéziumot.