Jellemzők:
Sertés zsírszövetéből nyert
Hagyományos alapanyag
Telített zsírsavakban gazdag
Kiváló főzési és sütési tulajdonságok
Felhasználási javaslatok:
Sütés: A sertés zsír kiválóan alkalmas sütéshez, különösen rántott húsok, sült burgonya és egyéb sültek készítéséhez.
Főzés: A sertés zsír használható pörköltek, raguk és egyéb főtt ételek készítéséhez.
Szalonna sütés: A sertés zsírt szalonna sütéséhez is használhatjuk.
Töpörtyű készítés: A sertés zsírból ízletes töpörtyű készíthető.
Sütemények: A sertés zsír használható sütemények készítéséhez is, különösen a hagyományos magyar süteményekhez.
Tárolási javaslat:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.
Felhasználás előtt a fagyasztott terméket teljesen olvasszuk fel.