Jellemzők:
Sertés belsősége
Hagyományos alapanyag
Zselatinban és kollagénben gazdag
Felhasználási javaslatok:
Főtt nyelv: A sertés nyelv főzve is fogyasztható, akár salátákhoz is adható.
Disznósajt: A sertés nyelv a disznósajt egyik alapvető alapanyaga.
Kocsonya: A sertés nyelv zselatin tartalma miatt ideális kocsonya készítéséhez.
Hurka, kolbász: A sertés nyelv felhasználható hurka és kolbász készítéséhez is.
Levesek: A sertés nyelv kiválóan alkalmas alaplé készítésére, mely gazdag zselatinban és ízanyagokban.
Pörköltek: A sertés nyelv pörköltekhez adva szaftosabbá és ízletesebbé teszi az ételt.
Tárolási javaslat:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.