Jellemzők:
Magyarországi eredet
Sertés feji része
Csontos, húsos rész
Hagyományos alapanyag
Zselatinban és kollagénben gazdag
2-3 kg/db
Felhasználási javaslatok:
Disznósajt: A sertés fej a disznósajt egyik alapvető alapanyaga.
Kocsonya: A sertés fej zselatin tartalma miatt ideális kocsonya készítéséhez.
Hurka, kolbász: A sertés fej felhasználható hurka és kolbász készítéséhez is.
Levesek: A sertés fej kiválóan alkalmas alaplé készítésére, mely gazdag zselatinban és ízanyagokban.
Pörköltek: A sertés fej pörköltekhez adva szaftosabbá és ízletesebbé teszi az ételt.
Sült fej: A sertés fej sütve is fogyasztható.
Tárolási javaslat:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.