Jellemzők:
Sertés farkából származik
Csontos, húsos rész
Hagyományos alapanyag
Zselatinban és kollagénben gazdag
Felhasználási javaslatok:
Levesek: A sertés farok kiválóan alkalmas alaplé készítésére, mely gazdag zselatinban és ízanyagokban.
Pörköltek: A sertés farok pörköltekhez adva szaftosabbá és ízletesebbé teszi az ételt.
Disznósajt: A sertés farok a disznósajt egyik alapvető alapanyagai.
Hurka, kolbász: A sertés farok felhasználható hurka és kolbász készítéséhez is.
Kocsonya: A sertés farok zselatin tartalma miatt ideális kocsonya készítéséhez.
Füstölve: A sertés farok füstölve is fogyasztható.
Tárolási javaslat:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.