Jellemzők:
Sertés lábvégeiből származik
Csontos, porcos részek
Hagyományos alapanyag
Zselatinban és kollagénben gazdag
Felhasználási javaslatok:
Levesek: A sertés körmök kiválóan alkalmasak alaplé készítésére, mely gazdag zselatinban és ízanyagokban.
Pörköltek: A sertés körmök pörköltekhez adva szaftosabbá és ízletesebbé teszik az ételt.
Disznósajt: A sertés körmök a disznósajt egyik alapvető alapanyagai.
Hurka, kolbász: A sertés körmök felhasználhatók hurka és kolbász készítéséhez is.
Kocsonya: A sertés körmök zselatin tartalma miatt ideálisak kocsonya készítéséhez.
Körömpörkölt: A sertés körmökből ízletes körömpörkölt is készíthető.
Tárolási javaslat:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.