Jellemzők:
Tisztított, bőrös, egész gyöngytyúk
Szívvel, májjal, zúzával
Konyhakész állapotban
Gazdag ízvilág
Sovány hús
Kiszerelés: 1 kg/cs - 2.5 kg/cs
Felhasználási javaslatok:
Sütőben sütve (pl. ropogós gyöngytyúksült)
Pörköltek (pl. gyöngytyúkpörkölt)
Levesek (pl. gyöngytyúkleves)
Raguk (pl. gyöngytyúkragu)
Párolva (pl. vadas gyöngytyúk)
Töltve (pl. rizzsel, gombával)
Tárolási javaslatok:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.
Felengedés után azonnal felhasználandó.
Tápérték:
A gyöngytyúk húsának általánosságban elmondható, hogy zsírszegény, és fehérjében gazdag.
A hús általában tartalmaz B-vitaminokat, E-vitamint, vasat, ásványi sókat, béta-karotint, kálciumot, magnéziumot.
Fontos tudnivalók:
A gyöngytyúk húsát pácolással még omlósabbá és ízletesebbé tehetjük.
A belsőségek különleges ízt adnak az ételnek, de igény szerint eltávolíthatók.