Jellemzők:
4 db egész, tisztított fürj csomagonként
Belezve, a belsőségek visszahelyezve (szív, máj, zúza)
Utólagos tisztítást nem igényel
Finom, lágy és ízletes hús
Felhasználási javaslatok:
Sütőben sütve (pl. ropogós fürjsült)
Serpenyőben sütve
Grillezve
Párolva (pl. vadas fürj)
Levesek (pl. fürjleves)
Raguk (pl. fürjragu)
Töltve (pl. rizzsel, gombával)
Tárolási javaslatok:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.
Felengedés után azonnal felhasználandó.
Tápérték:
A fürj húsának általánosságban elmondható, hogy zsírszegény, és fehérjében gazdag.
A hús általában tartalmaz B-vitaminokat, E-vitamint, vasat, ásványi sókat, béta-karotint, kálciumot, magnéziumot.