Jellemzők:
Sertés hátából származik
Vastag bőrrel együtt
Zsíros húsrész
Kiválóan alkalmas füstölésre
Magyarországi eredet
Maximum 1-2 cm vastagság
Felhasználási javaslatok:
Füstölve: A bőrös háta szalonnát hagyományosan füstöléssel tartósítják. A füstölés során a szalonna különleges aromát kap, és hosszú ideig eltartható.
Sütve: A bőrös háta szalonnát sütőben vagy serpenyőben is megsüthetjük. A bőr ropogósra sül, a zsír pedig kiolvad, így ízletes sült szalonnát kapunk.
Pörkölt alapként: A bőrös háta szalonnát pörkölt alapként is használhatjuk. A kiolvadt zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst.
Töpörtyűként: A bőrös háta szalonnából töpörtyűt is készíthetünk. A töpörtyű kiváló csemege, melyet kenyérrel, hagymával fogyaszthatunk.
Zsírsütés: A szalonnát felkockázzuk, majd a zsírját kisütjük. Így kiváló zsírt kapunk, amivel süthetünk, főzhetünk.
Tárolási javaslat:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.