Jellemzők:
Sertés hasaaljából származik
Bőrrel együtt
Zsíros húsrész
Sokoldalúan felhasználható
Felhasználási javaslatok:
Sütve: A bőrös hasa szalonnát sütőben vagy serpenyőben is megsüthetjük. A bőr ropogósra sül, a zsír pedig kiolvad, így ízletes sült szalonnát kapunk.
Füstölve: A bőrös hasa szalonnát füstöléssel is tartósíthatjuk. A füstölés során a szalonna különleges aromát kap.
Pörkölt alapként: A bőrös hasa szalonnát pörkölt alapként is használhatjuk. A kiolvadt zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst.
Töpörtyűként: A bőrös hasa szalonnából töpörtyűt is készíthetünk. A töpörtyű kiváló csemege, melyet kenyérrel, hagymával fogyaszthatunk.
Levesbetétként: A bőrös hasa szalonnát levesbetétként is használhatjuk. A levesbe főzve a szalonna ízletes zsírt ad a levesnek.
Tárolási javaslat:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.