Jellemzők:
Csont nélküli bárány lapocka lábszárral
Gazdag, bárányos ízvilág
Puha, omlós és szaftos hús
Sokoldalúan felhasználható
Magas tápanyagtartalom
Magas kollagén tartalom
Felhasználási javaslatok:
Pörköltek (pl. báránypörkölt)
Raguk (pl. bárányragu)
Levesek (pl. bárányhúsleves)
Töltött ételek (pl. töltött káposzta)
Sütőben sütve (pl. lassan sült bárány lapocka)
Párolva
Tárolási javaslatok:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.
Felengedés után azonnal felhasználandó.
Tápérték:
A bárány húsának általánosságban elmondható, hogy fehérjében gazdag.
A bárányhús tartalmaz B-vitaminokat, vasat, ásványi sókat.