Jellemzők:
Csont nélküli, sovány húsrész
Gazdag, bárányos ízvilág
Puha, omlós és szaftos hús
Sokoldalúan felhasználható
Magas tápanyagtartalom
Magas kollagén tartalom
Felhasználási javaslatok:
Sütőben sütve (pl. báránycomb sült)
Serpenyőben sütve (pl. báránycomb steak)
Grillezve
Pörköltek (pl. báránypörkölt)
Raguk (pl. bárányragu)
Salátákhoz
Tésztás ételekhez
Rizses ételekhez
Szendvicsekhez
Tárolási javaslatok:
Hűtve, 0-5°C között tárolandó.
Fagyasztva, -18°C alatt tárolandó.
Felengedés után azonnal felhasználandó.
Tápérték:
A bárány húsának általánosságban elmondható, hogy fehérjében gazdag.
A bárányhús tartalmaz B-vitaminokat, vasat, ásványi sókat.